Tak pánové, dnes jsem podsotupil report se známým servismanem Svencar Ostrava.
Vše se odvíjelo od této příhody co postnul brácha pár dní zpátky na Volvoklubu:
http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=9&t=20533Celý příběh začínal takto, že dnes jako každý pátek, jsem si dával pivko s kámošema v naší oblíbené putice, kde mimojiné chodí i servisman ze Svencaru, s kterým se znám a prohodím pár slov. Přisedl si k nám ke stolu a spustil na mne dávku výčitek co, že to tam na VK můj brácha psal o tom, že se mu rozsypaly zadní brzdové destičky na Volvo 850 a proč nepřijel knim pokud měl problém. Vysvětlil jsem mu, že je docela nerentabilní kvůli brzdovým deskám jezdit z Českých Budějovic do Ostravy. Pak jsem mu řek, že to tam docela dost asi odmrdali, což nejdříve popíral stím, že mu nějakej garážák(myšleno Drewidowa servismana) nebude říkat co se udělalo špatně, že Volva spravuje 8 let apod. Řekl jsem si dobře, je to člověk z oboru
(ikdyž upřímně když mi svítila lambda tak to hned chtěli kupovat novou lambdasondu, přitom byla lambda v pořádku, jen byla povolená hadice sání, což mi vyřešil martinopel, který hned věděl o co jde.- takže z jejich profesionalitou a know-how jsem od té doby měl jisté pochyby, ale pořád jsem je tak nějak bral jako kvalitní servis), ale pak jsme po nějaké debatě došli k tomu, že ať mu nic nevyčítám, že on ty desky nedělal. Tohle by byla ještě celkem normální reakce, nic vážného, ovšem co mi pak povídal dál to už mě dost překvapilo.
Jelikož díky Drewidovému příspěvku si je vedoucí pan Balcar pozval všechny mechaniky k počítači kde jim nad "Svencar True Story" povídal, né to aby lepe odváděli svou práci, ale to (cituji), "že se na to mužou vysrat, že prostě ty stary plečky už brát nebudou, je snima moc práce" apod. Což mě docela překvapilo, jelikož, když jsem tam byl, tak mi Balcar pokaždé povídal, že měl 850 taky a jaký to jsou dokonalý vozy. Ovšem pak se začal on sám (ten mechanik) vyjadřovat o staršíchVolvech než S60, jako o naprostých rachotinách, a že to jsou šunty, že ty starý sedmičky a devítky stojej taky za hovno
(což usoudil podle toho, že se tam odmrdávají plováky v nádrži, teče olej kolem řemenice apod.) a kdesi cosi, což mě opravdu nasralo, neboť to auto znám a vzhledem k nájezdu a roku to jsou držáky
(a kdybych nebyl megafanda, tak krom rozvodů jsem do toho auta nemusel dát ani korunu), nehledě na to, že jakožto servisman by mohl mít k té značce určitý vztah.
Já nevím zdali se bráchovi seknul váleček v třmenu, pokud ano, klidně se mohlo stát to, že se mu třmen seknul až běhěm jízdy a deska pak stále brzdila až se přehřála a rozpadla (to se už nikdo nedoví). Ale za ty kecy o starých Volvech, o tom, že staré Volva ve svencaru moc rádi nevidí, na ně
(dámy prominou) SERU! Volvo není škodovka a myslím, že i lidé co v autorizáku pracujou by knim mohli mít nějaký respekt. Osobně nemíním jezdit do autorizovaného servisu, kde si budou servisáci říkat "Omg! zase, nás čeká nějaká stará plečka"...