musim pozriet ci ju tam mam ak ano nebude to hadam problem vycistit uz som to mal raz poodpajane len dufam ze sa nic tym ze to poodpajam nedoondie?Cistit to bude asi technicakom alebo niecim na karburatory a potom trochen namazat .
Inac niekde som uz o tom cisteny cital postup musim hladat.Inac ja mam model 06
na VF REHY pisal o tejto klapkeJe to asi 2 mesice co mi na V50 2.0D prasknul intercooler(10cm prasklina) nez jsem zjistil, co se s autem stalo, rozebral jsem pulku auta, protoze unikajici vzduch nebyl vubec slyset. Nicmene jsem rozebral i sani. Na sani jsou dve podtlakove klapky, kdy vzdy jedna z nich je otevrena. trubka od turba je rozdvojena- 1. vede z turba pres intecooler na klapku a pak do sani 2.vede primo z turba ke klapce a rovnou do sani . Podle me je to jen proto, aby se studeny motor drive ohral na provoz. teplotu diky teplemu vzduchu z turba, pak se klapka 2 zavre a otevre se klapka 1 a do sani jde jiz ochlazeny vzduch z IC.
Ted zavada: Klapka 2, ktera je na sani vlevo (blize k baterii) nejspise nebyla z vyroby serizena a kdyz se zavrela, zarizla se do plastoveho sani. K jejimu naslednemu otevreni byla potreba mnohem vetsi sila,aby se uvolnila ze zariznuteho plastu. Kvuli tomuto se omlely plastove zuby na prevodu klapky a ovladaci membrany podtlaku, klapka byla stale otevrena a poustela do motoru teply vzduch.
Doporucuju kontrolu: sundat plastovy kryt motoru, povolit stahovaci pasku hadice a tuto hadici(gumova, blize baterie) sejmout. Klapka by mela jit lehce zavirat i otevirat (pokud si dobre vybavuji, mela by byt stale otevrena diky pruzine) Pokud se vam stejne jako me pridira, je tam maly sroubek na stelovani pozice pri uzavreni klapky. Klapka by pri uzavreni mela byt oprena o tento sroub a ne o stenu sani, kde se pak zakusuje do plastu. Ale zaroven by nemela zustavat pootevrena!!
Omlete zuby jsem docasne spravil vybrousenim tvaru zubu z ocelove planzety, nahratim tohoto bastlu a zatavenim do hridelky. Zalil epoxidem a vybrousil tvar zubu
Je tu REHY ci ostal vedla?
TO Pavluňa : a zmesti sa ti tam ta VArta ? Ja osobne som si staru nemeral . Lebo som tiez rozmislal nad Vartou mam kamarata v autokelly a vie spravit zaujimavu cenu.